VLASNIK TRESTLE HOMESA GRADI SVOJ DOM BLIZU JEZERA HARRIET

Peter Crain, vlasnik firme Trestle Homes, je šef jer vodi obilazak kuće na Novom jezeru Harriet. “Josh, navuci zavese.”Josh, upali svjetla na 50%.”Džoš, spusti ekrane.”I kao zavese glide tiho zatvorena, plafon se svjetla za život, i ekranima niže, on hoda preko mali crni ekran na zidu i uvodi Josh—u kući je glas kontroliše automatika asistent. Film je jedan od mnogih je video preko godine kao građevinac, i dodao da je njegov “to bi bilo lijepo jednog dana,” mentalne dosije.

Jednog dana došao je kad Crane i njegova žena pronašla prava vlasništva u Fulton susjedstvu u Minneapolisu, u mirnoj ulici blizu jezera, i nešto od svoje omiljene kafići i restorani. “Volimo ovoj oblasti i bili spremni da napravim kuću za nas”, kaže on, pozivajući se na prethodne adaptacija projektima koji su fokusirani na klinac-prijateljskih mesta za njihove tri sina. Ali, sa dečaci odrasli, oni su spremni da krenemo od početka da se stvori kući to bi bilo prijatno, kad je to bilo samo dva od njih kako bi bilo kada jedno od dece sletjeli na duži boravak ili su domaćin velikih grupa. Jeanne dolazi iz velike porodice i praznika može uključivati 20-30 ljudi.)

Radim sa InUnison Dizajn, plus PKA Arhitekture je Gabe Keler, direktor/dizajner, i Ted Martin, AIA, oni su dizajnirani dovoljno kući, da upoznaš svoju treba jednostavnost i elegancije danski dizajn—inspirisan put u Kopenhagenu. Izvana ima nizak profil, to se uklapa dobro susedstvo, sa prepoznatljiv krečnjaka zidovi sa “Rimljani” rez (definiran svojim dugim, vitki oblik), puno prozore, i otišao trijemu.

Unutrašnjost je svijetla, sjajna i dobro organizirana. Na staklo-u dnevnoj sobi neprimetno povezuje da vanjski dvorište preko velike 10-do-16 metara klizna vrata, dok kuhinji i ručavanje područja karakteristika mnogo prostora da se družimo. Batlerova ostava sa skrivenim pogledom dizajnirana je da radi kao druga kuhinja i da prikrije nered.
dok se zabavljaš.

Crains su izabrali da lociraju svoju spavaću sobu na drugom nivou, a kuća nema lift. “Moj pra-bake Amelija je živeo dok nije bio 98 godina u kući sa njom sobu na drugom spratu i rublje u podrumu. Pa, mislim da te koraci održavaju zdravim,” kaže Crain. U spavaćoj sobi, dupla vrata se otvaraju na mali dvorišni i zeleni krov osmišljen za hvatanje otcjepljenja. Instalirao koristi prije podmetnuo kolica puna hardy, pollinator voli sedum biljke, da smanjuje temperatura šta bi inače bili topli, ravan krov i pruža prilično vista iz apartmana.

Par je oduševljen njihovim novim susjedstvom i kućom, stavljajući dokument “jednog dana” na počinak. “Ovo je naš zadnji dom,” kaže Crain. “Planiramo biti ovdje do kraja.”

Category:
Zgrada

Leave a Comment