Pregled koncerta: Wilco u Orpheumu, Los Angeles

Cak i dok je svijet biti uzdrmao u globalnu pandemiju, neke stvari se nikad ne menjaju: smrt, porezi, politički nemir i momci u Hoću da bude fino-podešen živjeti alternativa rock mašinu. Nakon godinu dana ne igraju zajedno na sve, čak i duže bez pravilno na turneji, Jeff Tvidi i kompanija pokazao znake rust kao da su obavili prvi od dva noć u Orpheum u centru Los Angelesa. U dvosatnoj izvedbi prikazana je široka lista pjesama koja se dotaknula većinom njihove široke diskove.

Premijera je bila fej Vebster, koja je provela poslednjih nekoliko meseci na turneji zajedno sa Vilkom. Georgia maternji igrao pjesme kao “Desnoj Strani Vrata,” “Na Dobar Način,” “u Zdravlje” i titulu trag najnovije lumbalnu PUNKCIJU, “Znam da sam Smiješan Haha.”Mnoge pjesme prikazale su čeličnu gitaru koja je podigla bujnu, lijepo uređenu set.

Nakon kraće pauze, publika je bila je tretirao da je apsolutni favorit je uzbudljiv otvaranje izvedbu “Bistar Ode,” koliko dugo članova Tvidi, Nels Cline, Pat Sansone, Mikael Jorgensen a Glenn Kotche uzeo pozornici. Sansoneovi metodični bubnjevi potukli su pjesmu jer je Tvidi tiho pjevao melanholične stihove. Bend je onda zvao je da 1999 sa izvedba “Pogodak u Ruku,” od svoje treće album, Summerteeth. Pjesma, definiran svojim hipnotički klavir liniju, dao publika malo pogodak u ruku, kao ljudi su stajali i plesati ispred svojih određen raspored sedenja.

U Orpheum je jedan od Los Angeles, najbolje pozorištima i sjajno mesto da gledaš film ili vidjeti nastup iz manje živahno izvođač (reći, nešto kao Planine Jezivo ili čak Faye Webster od ranije u noći). Ali bend kao Hoću, koji ima svoj udeo od pesme koje poželiš da se izvuče, uz glazbu, je malo neugodno kao gomila nikada nije bio siguran da li su trebali biti sediš ili stojiš. To se stvarno promijenilo nakon što su izbacili napaljenog rockera “Generator slučajnih Imena” kada se Tvidi prvi put obratio publici. Govorio je o tome kako je ponedjeljak, prilično dobar ponedjeljak, i ohrabrivao publiku da poludi. Hoću muzika je još uvijek prilično ukrotiti, pa će divlje nije kartice, ali nakon toga, cela publika je na nogama.

“Rat protiv rata” bila je peta pjesma noći i prvi nastup benda u legendarnom četvrtom albumu Yankee hotela Foxtrot. Teško je to zoveš album njihovih “proboj,” kao da su već bili su vrlo poznati kada je pušten u 2001 (plus Tvidi je duge karijere sa Ujka Tupelo), ali to je LP to je pokrenula bend u da je nedodirljiv stratosferu alternativnih bendova volim Radiohead. Svirali su šest pjesama sa albuma, svjedočanstvo trajne snage. Šta su, zaboga, bili ti rukovodioci u reprizu razmišljanja 2000. godine?

Kao bend je vođa od samog početka, Tvidi je najpoznatije lice i osoba koju najviše saradnik sa Hoću, ali važno je da priznaju koliko je ključna Cline je da njihovom zvuku. To je bilo vrlo jasno tokom “Bar je To ono Što Ti je Rekao,” sa gitarista vuče sve prestaje u toku produženi svirku sa virtuosic soliranja. Čovek je čudo na šest-string, i stvarno, to je vrijedan na priznanje samo da ga vidim imalo sa, kako izgleda tako malo truda.

Nakon što je” ljubav posvuda (pazite), ” još jedan vrhunac sa njihovog albuma Ode 2019.na radost, Tvidi je dostavio važnu poruku. Dok se šališ o tome da li smo stvarno znam kako da uradim ovo (izvesti koncert i gledaju koncert) i koliko dugo čeka, on nas je podsjetio da se setim da ne ostavljaj za sreću.

U ovom trenutku, bend je već obavljala za oko 45 minuta, tacke gdje su mnogi umjetnici bi biti u zalasku svoj set. Ne Wilco-ova predstava nije bila ni na pola puta!

Čim Cline počeo igrati otvaranje gitaru ličnost iz “Nemoguće Njemačkoj,” koje je publika imala svoj najveći reakcija noći. Ne samo da je to jedna od najboljih pjesama u dugoj i čuvenoj diskografiji benda, nego je to i još jedna prilika da se vidi clinova virtuoznost na gitari. Opčinio je publiku solo od nekoliko minuta, noseći pjesmu novoj psihodeličnoj srednjoj školi.

“Neshvaćen” je bio još jedan vremenski skok u rane dane benda. Jedan bend je više poznat pjesme, to se bavi prelazni period u Tvidi karijeru, posebno gorka razdvojiti od Ujka Tupelo i svoj život kao glazbenik. Bend se vratili na pa nostalgije sa još jednu pjesmu od Biti Tamo, “Zaboravi Cveće,” prati samo nastup iz svoje debi LP Ujutro, “Kutiju Punu Pisma.”

U ovom trenutku, Tvidi je rekao da su bili blizu kraja set, da koje publici glasno izrazio svoje nezadovoljstvo. On relented i podrazumijeva se da će igrati još nekoliko pjesama—i bend je dostavio sa jos sedam pjesme u izvede pravilno sam. Dodirnuli su Duha, rodjeni su sa svecanom ” Kolibri “i razigranom” Teologijancima.”Ubacili su u popularnu predstavu yankeejevog hotela Foxtrot standout” Isus, itd.”U stvari, četiri od njihovih zadnjih pet pjesme došao taj album, kao da su zatvorili na setu sa “ja sam osoba Koja Te Voli,” “Jadna Mestima” i “Rezervacije.”Za bis, svirali su još dvije pjesme od dolaska tamo,” ponedjeljak”, nakon čega slijedi ” Outasite.”

Pošto je bio zadnji spoj na njihovoj kratkoj, jesenskoj turneji, nije iznenađenje da je Wilco bio besprijekoran tokom ove izvedbe. Čak i tijekom 20 pjesme, svaka nota zazvonio sa autoritetom, i energije, sigurno proizvod iskusni profesionalci. Ono što performanse čini još impresivnijim je ispitivanje set listova iz drugih datuma na turneji i prepoznavanje raznovrsnosti. Naravno, većina pesama svake noći je ista, ali bar šačica pesama svake noći je jedinstvena za taj šou. Za nadu da ćemo imati još mnogo godina da vidimo nastup ovog benda.

Postavi Listu:

Svijetlo Lišće
Pogodak u ruku.
Generator Slučajnih Imena
Puste Želje.
Rat protiv rata.
Jedna i po zvijezda
Barem si to rekao.
Black Bull Nova
Ljubav Je Svuda (Čuvaj Se)
Pot Kettle Black
Nemoguća Njemačka
Neshvaćen
Zaboravi cvijeće.
Kutija puna slova
Svi Se Kriju
Kolibri
Isuse, Itd.
Teolozi
Ja sam čovjek koji te voli
_mjesta
Rezervacije

Category:
Kritike

Leave a Comment