Nalet početkom januara političkih prikupljanje sredstava planirano u Annapolis kretati od lično virtualnim

Annapolis barovi i restorani trebali su biti prepuni lobista i donatora koji udaraju ramena i rado predaju izabranim zvaničnicima u posljednje dvije sedmice prije početka sjednice generalne skupštine Marylanda u srijedu.

Omicron varijanta imala je druge ideje.

Već drugu godinu zaredom tradicija izabranih lidera koji stisnu što više prikupljanja sredstava prije 90-dnevne sesije bit će poremećena pandemijom koronavirusa. Maryland zakon zabranjuje funkcioneri od traženja donacija tokom sjednice.

Visoko zarazna varijanta COVID-19 postala je dominantni soj virusa, naprezanja bolničkih i školskih sistema i prigušivanja na javnim okupljanjima. Za sobom su političari pokušali odgoditi, otkazati ili pokrenuti prikupljanje sredstava putem interneta. I, kao rezultat toga, lokalna preduzeća još jednom neće moći da se oslone na ekonomsku aktivnost koja se obično generiše iz priliva posetilaca u kapital.

“Samo se moramo prilagoditi”, rekla je demokratska država Sen. Pam Beidle, koja predstavlja okrug Anne Arundel. “Teško je jer želimo da vidimo ljude. Oni od nas koji se kandiduju za kancelariju su po prirodi veoma društveni, tako da je jednostavno teško ne videti ljude.”

Beidle planira da uradi prikupljanje sredstava događaj na popularnom Red Red Wine Bar u Annapolis u oktobru, ali kada omicron počeo da se širi brže, ona je došla do kompromisa da nastavi podržava lokalni biznis i zadržati učesnika sigurno.

“U ponedjeljak ću napraviti Zum od crvenog vina”, rekla je. “Nadam se da ćemo doći do svih . To je u zadnji čas, pa je teško biti siguran. Svaki ček moramo položiti do srijede u podne.”

Kao i mnogi restorani i barovi u centru grada, Red Red Wine Bar je događaja rezervirati skoro svaki dan u protekle dvije sedmice, ali većina je sada otkazan, suvlasnik Lisa Bolter rekao.

“Više je otkazano nego ne. Nadamo se da će [preostali lični događaji] krenuti naprijed,” izjavio je Bolter. “Nismo previše optimistični. Tako je kako je. Navikavamo se na to u ovom trenutku.”

Ovaj val otkazivanja još je jedan financijski gubitak za restorane i druga mala preduzeća koja su vidjela istovremeno smanjenje kupaca, zaposlenih i proizvoda za prodaju tokom pandemije, rekao je Marshall Weston, predsjednik i izvršni direktor restoranskog Udruženja Maryland.

[Najčitanije] 2019 Broadneck High School Senior Prom ”
“Restorani se bave ovim gore-dolje, a nedostatak bilo kakve dosljednosti zaista je stavio finansijski stres na njih”, rekao je Weston. “I nažalost, i dalje vidimo restorane koji donose odluku da se trajno zatvore i zatvore.”

Članovi obje političke stranke prilagodili su se trenutnoj klimi.

Frederick County Republikanac Del. Dan Cox, koji se kandiduje za guvernera, imao praznik proslave loptu zakazana u New Carrollton u hotelu Metro Points decembra. 30, ali je odložio do aprila.

Doug Rathell, Annapolis vatrogasac koji radi kao republikanac u okrugu 30A, odložio lični prikupljanje sredstava u Domu konstitutivnih koji je ranije bio zakazan za decembar. 30. Rathell i njegova supruga, koja je medicinska sestra, iz prve su ruke vidjeli šta je virus učinio ljudima i nije želio biti odgovoran za to da se iko razboli, rekao je.

Annapolis ‘ trio demokratskih predstavnika su svi napravili promjene u svoje planove za prikupljanje sredstava. Dels. Shaneka Henson i Dana Jones i državna Sen. Sarah Elfreth, od kojih su svi spremni za ponovni izbor ove godine, otkazali su svoje lične događaje.

Henson, koji je u početku planirao da domaćin predsjedavajući Doma Adrienne A. Jones kao njen gostujući govornik, sada će imati Jones razgovarati sa prisutnima preko Zoom. Dana Jones odlučila je zatražiti donacije neposredno prije početka sesije, a Elfreth planira održati koktel dan nakon završetka sesije.

“Iskreno, ljudi su uvećani”, rekao je Elfreth, dodajući da “nijedan iznos prikupljanja novca ne vrijedi razboljeti ljude.”

Savjetnici za prikupljanje sredstava rekli su da se brinu da bi nakon više od godinu dana video konferencijskih poziva održavanje više virtualnih prikupljanja sredstava moglo utjecati na njihov uspjeh. Međutim, kandidati sada moraju posvetiti više vremena da pozovu donatore da nadoknade razliku, rekla je Sophia Silbergeld u advokaturi Adeo, koja radi sa demokratskim kandidatima.

Silbergeld je rekao da je oko polovine njenih klijenata prebacilo sve svoje prikupljanje sredstava na virtuelne, oko četvrtine odloženih događaja, a poslednji kvartal je postao kreativan sa događajima bez emisije, gde su pristalice i dalje tražili novac, ali su takođe tražili da uzmu vreme koje bi bili na događaju da budu sa porodicom i da se opuste.

Neki političari su postali Kreativni da ublaže svetovnost održavanja događaja putem video konferencije. Na primjer, Del. Robbyn Lewis, Baltimorski Demokrat, planira prikupljanje sredstava za virtualne karaoke u subotu navečer.

Kandidati koji traže funkciju nisu vezani istim pravilima kao aktuelni izabrani zvaničnici, ali mnogi su se odlučili izbjeći lično prikupljanje sredstava dok se porast infekcija ne smanji.

John B. King, demokratski kandidat za guvernera, bio je u utorak domaćin virtualnog prikupljanja sredstava za svoj 47.rođendan.

Wes Moore, još jedan demokrata koji se kandiduje za guvernera koji se oporavlja od nedavne infekcije COVID-19, u srijedu održava muzički Virtuelni prikupljanje sredstava. Događaj, koji je oduvek bio zakazan za virtuelnu, sadržaće numere DJ d Nice, koji je napravio ime za sebe kako pravi virtuelne plesne zabave u 2020-u.

“Ovo je pokret i kampanja koja će cvjetati u bilo kojem okruženju”, rekao je Brian Jones, direktor komunikacija za Mooreovu kampanju u Izjavi.

Category:
Zgrada

Leave a Comment