Bivša zgrada USi u blizini centra grada Annapolis postavljena je za mješovitu obnovu nakon kupovine od 30 miliona dolara

Programer sa sjedištem u Gruziji kupio je nekretninu Riva Road preko puta centra grada Annapolis za 30 miliona dolara s planovima za izgradnju masovnog stambenog i maloprodajnog razvoja.

SJC Ventures, ranije poznat kao SJ Collins Enterprises, završio kupovinu krajem decembra 2500 Riva Road, navodi se u saopštenju iz Hyatt Commercial, koji posredovao prodaje.

Nekretnina od 12 hektara, koja je ranije bila u vlasništvu kompanije Corporate Office Properties Trust, nalazi se na raskrsnici Riva Road i Towne Centre Boulevard, preko puta centra grada Annapolis i uz Festival u tržnom centru Riva. Stranica je nekada razmatrana za lokaciju trgovine Wegmans, ali regionalni lanac prehrambenih proizvoda izvukao se iz posla u novembru 2019.godine. Na prijelazu stoljeća, imovina je okupirana od strane Usinternetworking Inc., internet startup kompanija.

Razvojni projekat, koji će se zvati Beacon Square, uključuje predložene 52.000 kvadratnih metara maloprodajnog i poslovnog prostora, 508 višeporodičnih stambenih jedinica i prodavnicu prehrambenih proizvoda od 43.000 kvadratnih metara, navodi se u saopštenju. U posebnoj transakciji, Avalon Bay Communities, investiciona firma sa sjedištem u Virdžiniji, stekla je dio lokacije za stambeni razvoj.

“2500 Riva Road ima dugu istoriju u Annapolis komercijalne nekretnine i poslovne zajednice. U njemu se nalazi više domaćih poslodavaca, kao i domaće tehnološke kompanije,” izjavio je Justin Mullen, predsjednik kompanije Hyatt Commercial, u tom izdanju.

Category:
Zgrada

Leave a Comment