OD PROPASTI DO PORASTA TRIJUMFA

U 1,000-kvadratnih metara sobu, James Ona Arhitekturu i Dizajn (JMAD) mogu da bacimo se u neke od svojih najveći stvari u prošlost, sadašnjost, i budućnost kroz ispred-iz-svog-vrijeme virtualnu stvarnost tehnologije. Dva primjera: pristanište u Oronou i ono što je tim nazvao “mrlja” u Deephavenu.

Vjerovali ili ne, nisu još stvoreni, ali oboje pokazuju šta firma može uraditi. Još bolje, ovo veći od života varijanta dozvoliti budući vlasnici da hoda okolo i dodaj svoje planove i personalizations kada donesu u dom za život.

Pier House
Ovdje, steepness od Orono mnogo stvara prekrasan pogled preko močvara i šume, ali i eliminiše većina vanjski prostor za uređenje. HAMADOVO rješenje? Napraviti prostor od ničega sa 45-metalnim ventilom. Da bi došli do njega, vrata od giljotine od 10 stopa se podižu. Ali da bi videli pogled sa najudaljenije tačke, čovek mora da sklizne u plitki bazen hrskavog sunca.

Ostatak kuće je formirana sa pažljivo stavio veliki kamen mase umotan u čašu, i cijeli struktura je spremna 6 metara od zemlje. Dok četiri osoba dizajn tim (koja se sastojala od JMAD osnivač i glavni arhitekta James Ona i kolege Angela DeCoux, Robert Trupu, i Pamela Cariveau) izradila kući da se hvalim otvoreni prostor, mali detalje kao soffits spriječiti da ti srce kuća definisani.

“To je 360 stepeni od sastoji prostora, i to se oseća bolje kad krećeš kroz kuću jer sve ima svoju ravnotežu,” Ona kaže. “Mi nemamo tipičan pejzaž dvorišta, ali sigurno ima dovoljno mjesta za djecu da se igraju. U stvari, mnogo više, zbog razonode u zemlji. Ti si više u šumi. Ti si više kao Švajcarska porodica Robinson.”

Spek
Zemlja je bila tako izazovno u Deephaven, ali JMAD zamišljena čašu zatvoreni most da ne samo da služi kao dio glavni životnog prostora, ali i kao pokrila za vanjski zabavno područje. I, za razliku od drugih kući, tim naglasila nagnuti teren slijedeći razred—stvaranju vodopad i dolje zabavu prostora takođe okružen staklo.

Jedini pravi ulaz poenta je blizu garažu, ali Ona i kompanija su povišeni sa kamen navlaka i preokret sud sa niskim korake da je portal iz kuće je staklo ulaz. Kad ti uđu u kuću, sivi kamen, drvenim podovima, i pluta stepenice juxtapose poda do stropa prozorima pogledom pogled na zelenom močvara. I, ako ste u potrazi za više svježeg zraka, jednostavno pop do krova vrt.

“Zemlja je ono što mi zovemo spavač,” kaže McNeal. “To je vrijedan komad zemlje, ali niko je ne želi kupiti ako niko ne može staviti kuću na nju. Želimo pokazati ljudima da radeći sa ovakvim svojstvima, možete stvoriti mnogo interesantniju arhitekturu i mnogo bolje prostore.”

A tehnologija virtualne stvarnosti omogućava upravo to.

Category:
Zgrada

Leave a Comment