Ocjena Albuma: Efterklang-Windflowers

Album za obogaćivanje uma
Efterklang grace navijači sa najnovijim izdanjem, Vindflowerima; ovaj sjajni, novi rekord, udišu novi zrak u zvuk benda. Ova ploča sadrži ogromne zvučne trake sa mešavinama spationalnih otoka i orkestarskim nizovima ansambala. Svaka pjesma je zalijepljena odjekujućim, sanjivim vokalima koji se ponekad zašiju između različitih slojeva zvuka.

Ta Danska grupa okupila se u decembru 2000.u Kopenhagenu. Iako su neki otišli, glavna jezgra grupe sačinjena je od Caspera Clausena, Madsa Christiana Brauera i Rasmusa Stolberga. Vindfloweri dolaze kao sedmi puni album benda nakon što su 2019. pustili Altid Sammen. Ovo novo izdanje donosi isto predivno tonove koje se uzdižu i padaju našao u njihovim prošle albuma, ali ovog puta sa dodao synths i van ovog svijeta zvuči.

Počinjem da se zna, “Vanzemaljski Ruke” počinje sa opasnim još suptilno sintetički zdravo šešir pridružio jahanje bass koji ispunjava prostora. Glas Caspera Clausena nesmetano ulazi u mix s vrlo Coldplay-tip timbre. Stazi polako gradi sa elementima da istupi, kao organ koji miješa u i druge sintetički soundscapes. Kao pjesma slomi i zove, “pusti me u svoje srce,” ženski glas harmonizes glavni vokal, dodajući divna mješavinu timbres između glasove.

“Beautiful Eclipse” svira sa prekrasnim orkestarskim vezama koje donose emocije na stazu. Kao i druge pjesme na ploči, “predivno pomračenje” ima samo nekoliko instrumenata koji sviraju u isto vrijeme. Uporna udarna ševa drži tempo tokom trenutaka kada klavir naiđe na pažnju. Vocally, pjesmu karakteristike meko ton pun dugo-predstavljene bilješke, mada, ponekad, da li teeter na rubu odlaska s-ključ.

Zvučim kao naslov pesme za 90-ih dolazi iz doba film, “Živeti Drugi Život” polako valove sa magičnim soundscape. Ovo je ključan ustanite igra za prvoj polovini staze prije vokali dreamily hajde, daje vrlo Moby osjećaj. Prva četiri minuta izgleda da je stalni petlji, ali, zadnji trenutak postaje drugu pjesmu, gubi svjetlost od prvih pola sada više teško sa udaraljkama i vokali sve više dominantna.

Zatvaranje albuma, “Ĺbent Sĺr,” prikazivanje tog polja, je vrtloženje različitih slojeva synth-a. Još jednom, ansambl niz se uvlači u mješavinu, dodajući nježnu uzvišenost pjesmi. Ipak, na pola puta, pjesmu udaraca uši sa moćnim izliv besa od zujanje synths i bujna valove kao udaraljkama funti. Unutar kaosa, ambijentalni vokali se probijaju i plivaju bez greške.

Windflowers je ukusno melding uskovitlane vokali i snova svemira soundscapes siguran da oboje smiri i obogatiti uši.

Category:
Muzika

Leave a Comment