Nacionalni autobus usluga FlixBus dodavanje stanica u centru Annapolis

FlixBus, Nacionalni međugradski autobus usluga, dodaje stalni stop na West Street u Annapolis.

Od četvrtka, FlixBus, koji u svojoj mreži ima više od 2,000 američkih destinacija, počinje da nudi usluge povratnog putovanja u 80 West St. između ulica Calvert i West Washington. Nova stanica dio je širenja kompanije na sjeveroistočni koridor, koji se zaustavlja u Baltimoru, New Yorku, Bostonu, Richmondu i Washingtonu, D. C.

“Veoma smo uzbuđeni zbog ove dugo očekivane ekspanzije u Annapolis da nastavimo sa dodavanjem novih opcija za putnike duž jedne od naših najpopularnijih ruta u SAD-u”, rekao je Pierre Gourdain, generalni direktor FlixBus USA, u Izjavi. “Annapolis je zajednica koja je bogata istorijom i kulturom, i nadamo se da će vozači FlixBus iskoristiti ovu priliku da posete jedan od najlepših gradova u Srednjoatlantskoj regiji.”

Stanica se nalazi u istorijskom okrugu i unutar pješačka udaljenost od rive, Maryland State House i druge atrakcije. GOTS Court i Whitmore parking garaže su odmah iza ugla. Takođe, tamo se trenutno spuštaju autobusi Route 220 i route 230, koji stižu iz Washingtona, odnosno Severna parka. Zeleni FlixBus znak će biti stavljen na zaustavljanje, saopštila je kompanija.

FlixBus je osnovan u Njemačkoj u 2011 – u i takođe upravlja linijama vozova, automobila i pasa. FlixBus je lansiran u Sjedinjenim Državama 2018.godine, bacajući se kao ekološki prihvatljiva alternativa prevoza. Kompanija se proširila širom Evrope, Sjeverne Amerike i Južne Amerike.

U nastojanju da poboljša održivost životne sredine, kompanija nudi ” karbon-neutralne opcije prodaje karata.”FlixBus je sarađivao sa atmosfair-om, nemačkom neprofitnom organizacijom koja nastoji da nadoknadi emisije gasova sa efektom staklene bašte razvijajući projekte obnovljive energije, kako bi dozvolio vozačima da kupuju karte “CO2 kompenzacije”. Nešto skuplja karta-oko 1% do 3% originalne cijene karata — donirana je Nacionalnoj fondaciji za šume “kako bi se putnicima pružio opipljiv način za smanjenje otisaka ugljika”, navodi kompanija.

Povratna karta od Washingtona do New Yorka, jedne od najpopularnijih ruta kompanije, vrijedi oko 60 dolara, navodi se na njegovoj web stranici.

Category:
Zgrada

Leave a Comment