KUĆA U MONTANI U DAYTONU

Ništa ne govori da je loža Montane poput vremenskog stropa, a ovaj novi dom u Daytonu kaže nedvosmisleno. U stvari, daglasova jela grede da span velika soba strop je tako velika kuća je trebalo da bude građena oko njih. “Oni su došli vozom iz Montane i morao je da se postavi na mjesto koristeći dizalice,” kaže Mark Williams Mark D. Williams Običaj Kuće.

Otvorenu koristi od prirodnih drvo, kamen, i metala, u cijeloj kući daje autentičan planinu osjećam—toplu, udobnu, i podnošljivim—savršeno za opušteno život vlasnici, par sa četvoro djece.

Kuhinji je fokusirana na kamen i drveta ognjišta da, na prvi pogled izgleda kao staro gvožđe rerni, ali je u stvari metal backsplash sa spretan travu punjac. Dva ostrva obezbjeđuju prostor za različite aktivnosti, poput jela, priprema hrane i školskih radova i na vrhu su trajnog kvarca, koji može sve izdržati. Knotty alder inset cabinetrija ima topao i zapadni osjećaj da će dobro proći i vremenom će se poboljšati. Detalji kao ručno falsifikovani bakreni lavabo i nakrivljeni prozori dodaju malo romantike.

Preuzeto od drveta Hugo na osnovu Manomin Resawn Drvo pojavi u mudroom i vlasnika apartman u upaljač mrlja to dodaje niz dok se pojacavaju kolibi estetika.

Pažnja je data na ravnotežu unutrašnjih poslova kuće, gdje više rustičnih elemenata juxtapose čistača završava, namještaja, i puno stakla. “Nekad smo oprezni i puno položaju prozore da se spojiti na otvorenom i ublažavanju nekih od težine od drveta,” kaže da je Williams, koja se dodaje u kući uzeo skoro dvije godina da se završi. Utrpane električne utičnice pomažu da se smanji vizuelni kontakt, te obimne kućne automatizacije smanjuju potrebu za prekidačima i dugmićima. Ali glavni fokus dizajn je bio stvaranje porodičnu, zabavno prostor—iz prikazano na tremu sa ljuljaške i kaminom koji gleda na dvorištu bazen sa odlaskom podrumu sa baru, igra stolovima, i sladoled mašinu. Promišljeni dodiri, poput metalnih pruga na dječjim ormarićima u dvorani omogućavaju da se zrak cirkulira i vlažne kapute osuše. Williams kaže, ” Ovo je spektakularna kuća za porodicu koja voli da provodi vreme zajedno i dočekuje goste.”

Category:
Zgrada

Leave a Comment