Dugogodišnji porodičnom vlasništvu vodeni žig krstarenja i ture prodat Annapolis par

Nakon 50 godina porodične kontrole, krstarenja vodenim žigom i ture prodata su paru Annapolis.

Debbie Gosselin, dugogodišnji predsjednik vodenog žiga, prodao posao Jake i Laura Iversen, stanovnici Annapolis koji su i rođeni i odrasli u tom području. Dogovor je stupio na snagu Jan. 1. Gosselin je odbio da kaže koliko je prodaja bila za.

“Jake ima mladu energiju koja će odvesti kompaniju naprijed,” izjavio je Gosselin. “Tajming je bio pravi za njega i za mene, i ja sam stvarno uzbuđen zbog toga . Mi smo u 50. godini, i jednostavno ne mogu zamisliti nikoga bolje da ga u narednu fazu.”

Jake Iversen je vodenog žiga generalni direktor aktivnosti plovila za pet godina. Gosselin je rekao, iako nije postojao jedan razlog posebno koji je doveo do toga da ona prodaje porodični posao,njen odnos sa Iversenom učinio ga je idealnom osobom za preuzimanje.

“Ne bih mogao biti sretniji i počastvovaniji da preuzmem kormilo na vodenom žigu”, rekao je Iversen u saopćenju za javnost koje najavljuje prodaju. “Debbie i njen otac pred njom su izgradili jaku, jarke kompanija. Ipak, najveća prednost vodenog žiga je vodeni žig.”

Laura Iversen je bivša izvršna direktorica za početak avanture u čitanju, program podučavanja pismenosti. Prošle godine je podnela ostavku kako bi pomogla u sticanju vodenog žiga i tranziciji vlasništva.

Jake Iversen zaradio trgovac Mariner akreditiv iz Pomorskog Instituta za tehnologiju i postdiplomske studije, što mu omogućava da bude oficir bilo koje veličine plovila. Radio je u međunarodnom brodarstvu nekoliko godina prije nego što ga je Goselin namamio da radi u Watermark-u sa punim radnim vremenom.

“Bio je na moru više od 200 dana u godini”, rekla je Laura Iversen. “Počeo je voziti Harbor Queen tokom svog vremena kući i zaljubio se u vodeni žig i kulturu kompanije. Kad ga je Debbie zamolila da radi u Watermark-u Puno radno vrijeme, napustio je brodsku industriju i počeo kao GM kako bi mogao raditi bliže kući.”

Gosselin je kontrolisala kompaniju za 22 godine nakon što ga je kupila u 1999-u od svog pokojnog oca, C. Ed Hartman II, koji je sarađivao sa krstarenjima vodenim žigom u 1972-u. Hartman, Annapolis advokat i poslovni vlasnik koji su oblikovali današnje pomorske industrije grada i suosnivač Annapolis brod pokazuje, umro Jan. 15 u 95.godini.

Kompanija je prerasla iz jednog čamca u flotu od desetak, uključujući kultni turistički brod Harbor Queen sa svojim bijelim i crvenim oznakama i gromoglasnim rogom. It usluge Annapolis i Baltimore sa raznim krstarenjima na lokalnim lokacijama, uključujući Annapolis Harbor, pomorske akademije, Baltimore Harbor, Thomas Point Shoal Lighthouse i popularni dan na Zalivu St. Michaels.

Category:
Zgrada

Leave a Comment