Annapolis vintage store donosi ‘vibes,’ osnaživanje i fringe u West Street

Uđite u vintage store na West Streetu u Annapolisu i pripremite se za transport u drugu deceniju, ili možda nekoliko odjednom.

Moderni kauč midcentury sjedi pored kombinacije wet bar i gramofon u dnevnom boravku u stilu 1950-ih — uključene su bočice s alkoholnim pićima. Spavaća soba iz 1960-ih sadrži divan ogrnut spavaćicama i maneken obučen u traper. Stalci punjeni kimonima, krznenim kaputima i obrubnim jaknama lebde blizu stolica prekrivenih šljokicama iz 1970-ih i tkanim ćebadima.

Ovo je sve brainchild Erica Kagan i Sarah Taylor, koji je ovog mjeseca otvorio svu berbu bijesa u 208 West St. u srcu Annapolis Arts Distrikta.

Prostor je pažljivo kurirana mješavina predmeta koji su nestali decenijama. I žene zalihe i sami dizajniraju trgovinu. Oni stalno pretražuju prodaje nekretnina, aukcije i buvljacima iz kao daleko kao Tennessee i Florida pronaći komade koji stvaraju “vibe,” riječ Kagan i Taylor vole koristiti za opisivanje svoj rad stvarajući opojnu mješavinu nostalgije, poznavanje i pozitivnost za sve koji dolaze kroz vrata.

“Želimo da ovo bude destinacija”, rekao je Kagan, koji je obučen od glave do pete u vintage odjeću rano u subotu ujutro prije nego što se Prodavnica otvori. Ona poseduje felt šešir, 1970 kaubojske čizme, crvene i crne karirane zvono dna drži Stari Zapadni stilu pojas i prelivena Rolling Stones T-shirt.

Njihova nada je da nagovaraju ljude — od vintage fanatika do plahih prvih tajmera-da budu udobni u isprobavanju različite odeće iz druge ere i da se osećaju dobro u vezi s tim. Kagan i Taylor vide radnju kao mjesto za osnaživanje ljudi, posebno žena, da se izraze na bilo koji način žele. Muškarci su takođe dobrodošli i nadaju se da će uskoro uključiti više muške odjeće.

“Ja sam sve o inspirativan žene. Ali takođe sam shvatio, da znate, odjeća može biti unisex”, rekao je Kagan (42), majka dvoje djece koja izvorno potječe iz Walesa.

Došla je u države prije oko 16 godina i ubrzo se uključila na pijace na otvorenom u Baltimoru. Posebno voli fringe, o čemu svjedoče desetine sakoa u cijeloj trgovini.

Gradonačelnik Annapolisa Gavin Buckley svratio je na rezanje vrpce prošlog vikenda. Kejgen je odmah rekao Bakliju da zameni svoju tipičnu jaknu i dugme za majcu Dejvida Bouvija i preplanulu jaknu prekrivenu — šta još? – fringe.

“Ponekad mogu da ih nateram da probaju stvari na koje obično ne bi probali i to je san za mene”, rekla je Kagan za svoje klijente. “Onda ih nateram da vide sebe u drugačijem svetlu, znate, da se ranije nisu videli. I to je ono što ga čini zaista posebnim za mene.”

Kagan i Taylor upoznali su se oko 2018.godine i počeli zajedno raditi u vintage trgovini u Starom Ellicott Cityju. Kada je njihov stari prostor postao premali, počeli su crtanje potez ranije ove godine otvoriti radnju u Annapolis.

Za razliku od nekih antičkih ili vintage prodavnica koje su prepune robe, sav bijes ima prostora za kretanje. Dizajn je namjeran, rekao je Taylor.

Vlasnici žele da ljudi provode vrijeme u trgovini; družite se, razgovarajte, slušajte muziku i, naravno, probajte odjeću. Svaka soba je “vinjeta”, rekao je Taylor. Priča priču o određenom vremenskom periodu namijenjenom da izazove nostalgiju kod posjetitelja. Prodavnica je platno koje se stalno razvija. Kada se komad proda, drugi ne popuni samo svoj prostor, područje oko njega preuređeno je da ponovo bude u harmoniji.

Category:
Zgrada

Leave a Comment